6 Nis 2013

Ogame Hikayesi


Değerli Bloggler'lar...

Ogame'i bilenler bilir. seviyeli dostuklar arkadaşlık ve hikayeleriyle yıllar boyu insanları sarıp sarmalayan bir platformdur. Dolayısıyla günümüzdeki gibi büyük devletlerin yaptığı sömürge anlayışının getirdiği çatışma ortamı da bu platform'da oyuncular arasında yaşanmaktadır. Şimdi bahsedeceğim hikaye de bunlardan birisi ve eminim ki oyundaki tüm gelişmekte olan oyuncuların başından benzer hikayelerinde öyle sanıyorum ki yaşanmışlığı vardır. :)

Uzaklarda bir yerde 1. sıraya sömürge atıp, ölüm yıldızı yapma faaliyetine başlamışsındır. Yaklaşık 5000 civarı solar uyduyu tamamlayıp, işin çoğunu da bitirmişsindir ki, bir bakarsın gezegenine bir casus sondası atmış birisi. 

Panik halde bu işin sonunun gelip gelmeyeceğini düşünmeye başlamışsındır bile. Sana günler geçmiş gibi gelen bir yarım saat kadar zaman geçer. Bu defa tek bir casus sondasıyla saldırı yapılır gezegenine. Bunun ne sebeple yapıldığını düşünüyorsundur sen bir taraftan. 


İşte bunun sebebi, rakip gezegendeki GD'lerin senin gezegenine doğru yola çıkması için yaratılması gereken minimum çöpün sağlanmasıdır. Rakip acaba GD'leri yola çıkarmış mıdır? Onca emek boşa mı gidecektir acaba? 


Aradan uzun saatler geçer. Bir bakarsın bu defa gezegenine doğru bir filo saldırı için uzaklardan havalanıp yola çıkmıştır. Sen bu arada kendi GD'lerini yola çıkarsan büyük olasılıkla çok geç kalmışsındır ama bir umutla çöpü kurtarmak için GD'lerini yola çıkarırsın. Bir taraftan da düşman filoyu yenebilecek büyüklükte bir filoyu bu gezegenine konuşlandırabilir misin daha kısa sürede diye hesap yaparsın 

Saatler sonra düşman filo gezegenine girer ve solar uyduların yerle bir olur. Oyunun hiç tadı tuzu kalmamıştır artık senin için. Hiç değilse geri dönüşümcülerin zamanında yetişsin ve çöpü kurtarsın diye düşünüyorsundur artık. Aradan 15-20 dakika kadar süre geçmiştir. Galaksi menüsünden girip gezegeninin olduğu koordinata bakarsın. O da ne? Çöp de kalmamıştır.

Aklında artık sadece, oyun hesabını devredeceğin bir arkadaşını bulma düşüncesi vardır.



Zorzorro'nun anısıdır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ara